میلگرد پلی اتیلن (PE) خرید + مشخصات
چسب آپارات (SC2000) + خرید و قیمت
ورق تفلون خالص پی تی اف ای (PTFE)، خرید + قیمت
میلگرد پلی آمید PA6G + خرید با بهترین قیمت
میلگرد تفلون خالص PTFE (میلگرد تفلونی) خرید و قیمت
بوشن تفلون برنز + [ معرفی کامل و خرید ]
بوش تفلونی✔️+ معرفی، خرید و قیمت روز💲
تفلون PVC + خرید آنلاین و معرفی 0 تا 100
تفلون ضد سایش ✔️ ( پلی آمید – ارتالون ) + خرید و قیمت 💲
تفلون پلی اتیلن P.E + خرید و معرفی ✔️
تفلون PP پلی پروپیلن + خرید و معرفی
بوش تفلون گرافیت { نسوز }
تفلون پلی اورتان ضد اسید P.U + خرید و اطلاعات کامل ✔️
تفلون خالص پی تی اف ای (PTFE) + خرید و اطلاعات کامل!
ورق پلی آمید PA6G خرید با قیمت و کیفیت عالی
امروزه انواع گوناگونی از پلیمرهای صنعتی در صنایع مختلف تجاری مورد استفاده قرار میگیرند. پلیمرها مواد شیمیایی بسیار مفیدی هستند که از واحدهای تکرار شونده ساخته شدهاند. وزن پلیمرها عموماً بسیار پایین است و دارای مقاومت متفاوتی هستند و میتوانند همزمان به عنوان عایق الکتریکی و عایق حرارتی به کار گرفته شوند. اما نام بردن ویژگیها و مزایای آنها به همینجا محدود نمیشود، زیرا پلیمرها توانستهاند خدمات بسیار بزرگی برای بشر انجام دهند. یکی از انواع پلیمرهایی که کاربردهای گستردهای در صنایع گوناگون دارد، پلیمر نسوز است. هنگام استفاده از این پلیمر دیگر نیاز نیست از افزودنیهای تأخیر اندازه شعله که بسیار مخرب و سمی هستند و باعث آلودگی محیط زیست میشوند استفاده کرد. اما برای اینکه بیشتر با پلیمرها آشنا شویم، در ادامه میخواهیم درباره پلیمرهای صنعتی و خواص پلیمر نسوز صحبت کنیم.
پلیمرهای صنعتی عمده، ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در ساخت مواد صنعتی مصنوعی هستند. از پلیمرهای صنعتی در تولید تجاری پلاستیک ها، الاستومرها، الیاف مصنوعی، چسب ها و پوشش های سطحی، استفاده می شود.
انواع پلیمرها
- پلیمرهای طبیعی پلیمرهای طبیعی همه آن هایی هستند که در طبیعت یافت می شوند.
- پلیمرهای مصنوعی پلیمرهای مصنوعی یا مصنوعی در آزمایشگاه تولید می شوند و عموماً دارای مواد مشتق شده از نفت هستند.
- پلیمرهای افزودنی
- پلیمرهای متراکم
- پلیمرهای بازآرایی
- پلیمرهای زیست تخریب پذیر
خواص پلیمر نسوز
پلیمرهای نسوز یا پلیمرهای مقاوم در برابر آتش، به آن دسته از پلیمرهایی گفته میشود که هنگامیکه در برابر حرارت بسیار بالا قرار گیرند به راحتی نمیسوزند و تجزیه نمیشوند. برای ساخت سازههای مختلف صنایع گوناگون از این پلیمرها استفاده میشود. به طور مثال چند نمونه از آن را میتوان در ساخت قایقها، ساختمانهای بسیار بلند و یا کابین هواپیما مشاهده کرد. هنگامیکه این فضاها دچار آتش سوزی شوند، فرار کردن از این مکانها بسیار سخت خواهد بود. در نتیجه میتوان از پلیمرهای نسوز برای ساخت این مکانها استفاده کرد. پلیمرهای نسوز به عنوان چسب در حوزه هوافضا نیز کاربرد دارند. برخی از این پلیمرها به طور کاملاً ذاتی از خاصیت مقاومت در برابر تجزیه برخوردار هستند، اما برخی دیگر از این پلیمرها با مواد افزودنی و سایر مواد و فیلترهای ضد آتش ترکیب میشود.
نکته مهمی که درباره پلیمرهای نسوز وجود دارد این است که صنایع مختلفی در جهان پیشرفتهای خود را مدیون این پلیمرها هستند زیرا این پلیمرهای صنعتی همه کاره هستند و توانستهاند قدم بزرگی در زمینه ساخت و تولید بسیاری از مواد و کالاها بردارند. پلیمرهایی که مقاومت آنها در برابر آتشسوزی بسیار بالا است، به آنها پلیمر مقاوم در برابر حرارت میگویند و به صورت کاملاً ذاتی دارای این ویژگی هستند. اگرچه که این پلیمرها نسبت به دیگر پلیمرهای صنعتی روند سنتز سختتر و پرهزینهتری دارند، اما تغییر در این پلیمرها میتواند مقاومت آنها را حتی در برابر آتش نیز افزایش دهد. این باعث میشود تا استحکام آنها در شرایط مختلف بیشتر شود و با به کار گرفتن پیوندهای هیدروژنی و مونومرهای قطبی در بین زنجیرههای این پلیمرها در نهایت باعث میشود تا مقاومت در برابر آتش بیش از پیش افزایش پیدا کند.
اینفوگرافی پلیمر صنعتی نسوز
در اینفوگرافی زیر چند نکته مهم درمورد پلیمرهای نسوز را مشاهده می کنید.
مواد پلیمری نسوز
در ادامه لازم است تا کمی با مواد پلیمری نسوز و ساختار آنها آشنا شویم. پلیمرهای تکرشتهای و خطی که ذرات آروماتیک حلقوی دارند پلیمرهایی هستند که دارای خاصیت ذاتی مقاومت در برابر آتش هستند. از آنجاییکه این پلیمرها با استفاده از حلقههای آروماتیک ساخته میشوند؛ بنابراین پایداری و مقاومت زیادی نسبت به دیگر پلیمرهای صنعتی دارند. پلیمرهایی که از مونومرهای آروماتیک ساخته میشوند میتوانند بدون دردسر پس از آتشسوزی به زغال تبدیل شوند و میزان گازهای اشتعالپذیر آزادشده در آنها مقدار زیادی کاهش پیدا میکند. پلیمرهای نردبانی یکی دیگر از پلیمرهایی هستند که در ساختار خود حلقههای آروماتیک دارند. این پلیمرها دو نوع متفاوت دارند که هر دو نوع آنها مقاومت بسیار خوبی در برابر تجزیه ناشی از آتش و حرارت دارند، زیرا هنگامیکه پیوندهای کووالانسی در این پلیمرها از بین میروند زنجیری پلیمری از بین نخواهند رفت. این موضوع باعث شده تا فراوری این پلیمرها دشوار باشد، زیرا این پلیمرها به آسانی از بین نمیروند و ذوب نمیشوند. پلیمرهای نیمه ارگانیک و غیر ارگانیک نمونه دیگری از پلیمرهای نسوز هستند. عدم اشتعالپذیری در این گونه پلیمرها به دلیل کنترل کردن میزان اشتعالپذیری آنها است و این پلیمرها به جای تولید گازهای سمی، پس از احتراق زغال تولید میکنند.
مهمترین پلیمرهای صنعتی
با توجه به اینکه ویژگیهای خاصی برای پلیمرهای صنعتی وجود دارد؛ بنابراین جای هیچگونه تعجب نیست که از آنها در حوزههای گوناگون استفاده شود. پلیمرهای نسوز پرکاربرد در بازار از فروش بسیار قابل توجهی برخوردار هستند و مشتریان زیادی دارند. برخی از مهمترین پلیمرهای صنعتی عبارتاند از:
پلیمر پلی اتیلن
پلی اتیلن یک پلیمر صنعتی بسیار سبک و بادوام است که ساختار کریستالی متغیری دارد. از این پلیمر در صنایع مختلفی مانند ورق، میلگرد، فیلم و... استفاده میشود. میلگرد و ورق که از این پلیمر به دست میآیند یکی از انواع ترموپلاستیکهای تراکم پایین هستند که تحمل حرارتی بالایی دارند و از خواص مکانیکی و عملکرد شیمیایی قابل قبولی نیز برخوردار هستند. این پلیمر مقرون بهصرفه در برابر اشعههای مضری مانند ماورا بنفش مقاوم است؛ بنابراین در فضاهای باز میتوان از آن استفاده کرد. در صنایع مختلف و کارخانجات میتوان پلی اتیلن را در ابعاد گوناگون تولید کرد. محصولاتی که به وسیله پلی اتیلن تولید میشوند، مقاومت بالایی در برابر پارگی و کشش دارند. در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، الکتریکی، آزمایشگاهی، تولید واشر و چرخدنده و... از این پلیمر استفاده میشود.
در صنعت نسوز پلیمر های پلی اتیلن عموما با نام ورق و میلگرد پلی اتیلن PE شناخته می شوند.
پلیمر پلی آمید
یکی دیگر از پلیمرهای نسوز پرکاربرد پلیمر پلی آمید است که هم به صورت مصنوعی و هم به صورت طبیعی یافت میشود. ابریشم و پشم جزء معروفترین پلی آمیدهای طبیعی هستند. پلی آمیدهای مصنوعی از طریق پلیمریزاسیون ساخته میشوند. از آنجایی که پلی آمید مصنوعی مقاومت و ماندگاری بسیار بالایی دارد؛ بنابراین در صنایع مختلفی مانند ساخت ظروف آشپزخانه، منسوجات، خودروسازی و لباس ورزشی از آن استفاده میشود. به طور معمول چیزی حدود ۳۵ درصد از پلی آمیدهای مصنوعی در صنعت حملونقل به کار گرفته میشوند.
در صنعت نسوز عموما با نام های ورق و میلگرد پلی آمید یا ورق و میلگرد ضد سایش و ورق و میلگرد پلی آمید pa شناخته می شوند.
پلیمر پلی اورتان
پلیمر پلی اورتان یک پلیمر همه کار است زیرا میتواند با قالبگیری به شکلهای مختلفی درآید. از پلی اورتان در ساخت چرخدنده و اسباببازیهای فومی نرم و انعطافپذیر استفاده میشود. از آنجایی که پلیمر پلی اورتان یکی از مهمترین پلیمرهای نسوز صنعتی محسوب میشود؛ در نتیجه با خواص مکانیکی منحصربهفردی که دارد برای تولید انواع اسپری، میلگرد و ورق مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر نقاط قوت این پلیمر میتوان به مقاومت در برابر حلالهای صنعتی، دارا بودن خواص شیمیایی منحصربهفرد، مقاومت در برابر اشعههای مضر مانند ماورا بنفش و خواص دیالکتریک اشاره کرد.
در صنعت نسوز ایران محصولات پلیمری اورتان عموما با نام های ورق و میلگرد پلی اورتان یا ورق و میلگرد پلی یورتان شناخته می شوند.
کاربرد پلیمر نسوز در صنعت ساختمان
پلیمرهای نسوز خواص مکانیکی و فیزیکی عالی و ماندگاری بالایی دارند. همچنین دارا بودن ویژگیهای کیفیتی مانند وزن پایین، زیبایی، قیمت مناسب، استفاده آسان و... باعث شده تا از این پلیمرها در صنعت ساختمانسازی استفاده شود. از جمله کاربرد پلیمر نسوز در صنعت ساختمان میتوان به استفاده در عایقهای رطوبتی، عایقهای حرارتی، چسب، رنگ و پوشش، سقف کاذب، درزگیرها، لولهکشی ساختمان، نمای بیرونی و داخلی ساختمان، قیر و آسفالت، لولههای پلیمری برای انتقال آب و فاضلاب و بتن و کامپوزیتهای سیمانی اشاره کرد. مهمترین و معروفترین پلیمرهایی که در صنعت ساختمانسازی از آنها استفاده میشود عبارتاند از:
پلی وینیل کلرید یا PVC
پلی وینیل کلرید یا pvc مقاومت مکانیکی بسیار در برابر سایش دارد و از آنجایی که از دوام بالا، وزن پایین و قیمت مناسبی برخوردار است، در صنعت ساختمان کاربردهای فراوانی دارد. مقاومت بالای این پلیمر باعث شده تا از آن در ساخت پنجره و درب و همچنین پوشش داخلی ساختمان استفاده شود. حتماً تا به حال نام لولههای معروف پی وی سی را شنیدهاید. این لولههای با کیفیت در ساختمانها به کار گرفته میشوند و طول عمر بسیار بالایی دارند. همچنین در برابر خوردگی، ضربه و پوسیدگی مقاوم هستند. یکی از مزیتهای پی وی سی این است که عایق مناسبی برای برق به شمار میرود. بنابراین میتوان از آن در روکش انواع کابلها نیز استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این پلیمر میتوان به ساخت کانالهای تهویه، ساخت پنل و ورقهای سیم برای سقف، ساخت لولههای آب و... اشاره کرد.
پلی استایرن
پلی استایرن یکی دیگر از پلیمرهای صنعتی و پرکاربرد در حوزه ساختمان است که قیمت پایین و کاربردهای بسیار زیادی دارد و پلیمرهای دیگری که از آن تولید میشوند مقاومت ضربهای بالا و جذب آب کمی دارند. از این پلیمرها در ساخت عایقهای حرارتی، فراوردههای قالبگیری، بلوکهای پرکننده و... استفاده میشود.
پلی پروپیلن یا PP
این پلیمر به دلیل مقاومت کششی مناسب، سختی بالا، وزن پایین، خواص دیالکتریک قابل قبول، مقاومت شیمیایی بسیار بالا، مقاومت حرارتی بالا و... کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساختمانسازی دارد. پلی پروپیلن نسبت به پلی استایرن و پلی اتیلن بدون شک خواص مکانیکی بهتری دارد، اما نسبت به پی وی سی ضعیفتر است. از این پلیمر در تولید سیمان و ساخت لوله استفاده میشود.
در صنعت نسوز عموما با نام تفلون نسوز پلی پروپیلن pp شناخته می شوند.
آکرلیکها
آکرلیکها از جمله پلیمرهایی هستند که در انواع قطعهای، میلهای، مات و تیره رنگ در بازار موجود هستند. از ویژگیهای این پلیمرها میتوان به مقاومت حرارتی مناسب، جذب کم آب، مقاومت بالا در برابر ضربه، ضریب انبساط بالا، شکلپذیری مناسب، مقاومت شیمیایی بسیار بالا، مقاومت در برابر هوازدگی و... اشاره کرد. این پلیمرها در ساخت گنبد، نورگیر، سرویسهای بهداشتی و روشناییها کاربرد دارند.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی پلیمرهای صنعتی پرداختیم و با انواع پلیمرهای نسوز موجود در بازار آشنا شدیم. در چندین سال گذشته، با به کارگیری مواد پلیمری و پلیمرهای صنعتی، تحولات چشمگیری در صنایع مختلف رخ داده؛ در نتیجه باید گفت نمیتوان صنایع گوناگون را بدون وجود پلیمرها تصور کرد. نقش پلیمرهای نسوز و پلیمرهای صنعتی بهگونهای است که میتوانند به بیشتر نیازهای مهم و اساسی جامعه پاسخ دهند؛ بنابراین نباید از کنار آنها به آسانی گذشت.
منابع:
سوالات متداول
- سوال: مهم ترین پلیمرهای صنعتی نسوز کدام اند؟
- پاسخ: پلی اتیلن، پلی آمید، پلی اورتان، پلی استایرن، پلی پروپیلن، آکرلیک ها و …
- سوال: پلیمرهای نسوز چه تفاوتی با سایر پلیمرها دارند؟
- پاسخ: انواع پلیمرهای نسوز از جمله: پلیمرهای تک رشته ای و خطی، پلیمرهایی که از مونومرهای آروماتیک ساخته میشوند، پلیمرهای نردبانی، پلیمرهای نیمه ارگانیک و غیر ارگانیک، همگی به دلیل ساختار یا مواد تشکیل دهنده خود عمدتا مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش دارند.
- سوال: پلیمرهای صنعتی به جز نسوز بودن چه ویژگی هایی دیگری دارند؟
- پاسخ:
- عموما دارای وزن پایین اند.
- اغلب در برابر اشعه های مضری چون فرابنفش مقاوم هستند.
- میتوان همزمان از آنها به عنوان عایق حرارتی و الکتریکی استفاده کرد.
- عملکرد خوبی در محیط های اسیدی و قلیایی دارند و در برابر خوردگی شیمیایی مقاوم اند.
مطلب تخصصی و درجه 1. ممنون از شما 👌🏻
محتوای خیلی خوبی بود
مطالب بیشتری بنویسین لطفا. ممنون از محتواهای جذابتون
مشاوره آنلاین هم دارید؟؟
سایتتون محشره. خداقوت
متشکرم
مطلب بسیار خوبی بود همکار گرامی
عالی بود. حرف ندارید.
مطلبتون بسیار مفید بود.
مطالبت صنعت نسوز حرف نداره. ممنون بابت فعالیتتون
چقد خوبین شما 👌🏻